Apró érdekesség Németországból

Lidl gumik

Viszonylag gyakran megfordulok németországi Lidl üzletekben. Nemrégiben, egy ilyen látogatás során, szép nagy Winterreifen Angebot! felirat fogadott. Azaz, téligumi ajánlat. A Lidl-ben!

Először legyintettem, mert a Tesco is árul itthon gumiabroncsot, de a Kormorán márka nem annyira hozott lázba. Azt gondoltam magamban, hogy Tesco, Lidl egy kutya, valószínű egy – ok tényleg olcsó – de noname téligumi fogad az áruházban. És valóban, bár láttam az üzletben is abroncsokat közelébe sem mentem a raklapnak.

Kifelé menet ismét a Winterreifen Angebot plakát várt, ahol már mást is meglátam. Hankook és Goodyear logók egymás mellett, valamint a Lidl online shop címe. Otthon rá is kerestem és láss csodát, Hankook, Goodyear és Fulda téli abroncsok rendelhetők. Egyelőre azt írják, csak az online shop-ban érhető el, bár nem tudom én milyen gumikat láttam a boltban. Legközelebb megnézem közelebbről. Ha valóban minőségi abroncsok lesznek, jó ha felírjuk, ha Németországban járunk, hiszen az általam látogatott üzlet, este 9-ig nyitva tart, így ha sürgős a vásárlás is megoldható.

Itthon azért még jobban járunk ha egy megbízható gumikereskedőt keresünk, hiszen, mint említettem, saját tapasztalat szerint csupán a low-budget abroncsok kerülnek hipermarket láncok polcaira.

A blog olvasói adatait nézve, azt láttam, hogy akad köztetek németországi felhasználó is. Hátha nekik tudtam segíteni.