Miért érdemes online gumi szettet vásárolni?

online gumivásárlás

Az online vásárlás már Magyarországon sem újdonság. Sőt, nemrégiben a Tesco is elindította webáruházát, így már tényleg minden elérhető online, a hazai vásárlók számára is. A tejtől a luxusautóig. És persze a téli gumiabroncsokig.

Mai rövid bejegyzésemben az online gumiabroncs vásárlás előnyeit gyűjtöttem össze.

  • Ár: Jellemző, hogy az online ajánlatok között olyan akciós abroncsokat találunk, amit egy kereskedő garázsába betérve nem találunk meg. Nem csupán a gumik áráról beszélek, hanem a kapcsolódó szolgáltatásokról és a házhozszállításról is. Sokszor ugyanis ezeket is ingyen, vagy 1-2 ezer forintért kapjuk a gumi szetthez.
  • Kényelem: Az online gumi kereskedőknél nem létezik olyan, hogy nyitva tartás vagy ünnepnap. (Maximum egy-egy szerverkiesés, de ez mára jóval ritkább.) Így éjjel vagy épp munkaszüneti napokon is kényelmesen elvégezhető a téli gumiabroncs vásárlás. A pénz mellett tehát idő is megtakarítható.
  • Információ: Az interneten minden információt megtalálunk az adott téli mintáról, a gyártó cégről, a vásárlás folyamatától, a konkurensek árairól, stb. Sőt, konkrét gumi tesztek állnak rendelkezésre, amelyek alapján olyan tényezők szerint is összehasonlíthatjuk a szóba jövő abroncsokat mint a gördülési ellenállás vagy a tapadás. Így könnyítve a vezetési szokásainkhoz és a környezetünkhöz igazodó téli gumi kiválasztását.

Azt gondolom ez a három előny elég is az online vásárlás melletti voksom alátámasztásához. De, hogy a torta se maradjon hab nélkül, számos esetben egy esélyt is kapunk a gumi szett mellé, ugyanis rendszeresek a kereskedői és/vagy gyártói nyereményjátékok, ahol általában valamilyen nagy értékű nyeremény lehet a miénk. (A Hankook nemrég például egy Mercedes B-osztályt tűzött ki főnyereménynek.)