Rövid tippek téligumi vásárláshoz I. rész

Téli abroncs vásárlási tippek I.

Téli gumiabroncs vásárlás előtt van pár alapvető kérdés, amit meg kell, válaszoljunk magunknak, ahhoz, hogy az optimális választást hozzuk meg.

Először is gondoljuk végig vezetési szokásainkat! Ha nagy százalékban, városban autózunk, közép vagy kis kategóriás autónkkal, a megengedett maximális sebességkorlátot betartva, akkor jó választás lesz a közép kategóriás, de még minőségi téligumi gyártók valamelyik terméke. Ide olyan gyártók tartoznak, mint a Hankook, a Nokian vagy épp a Fulda.

Ha csak ritkán vezetünk télen, öregedő autónkkal, akkor a gazdaságos, vagy low budget téli abroncsok között is szétnézhetünk, hiszen azt a terhelést azok is bírni fogják, illetve nem szívesen költünk alacsony értékű autónkra arányaiban nagy összeget.

(Általában három kategóriába soroljuk a téli gumikat. Prémium, minőségi és gazdaságos abroncsokat különböztetünk meg.)

Ami a méretkategóriát, terhelési és sebességindexet illeti, elég, ha kinyitjuk a szervizkönyvet, vagy megnézzük az autóban lévő információs matricát. Ezeket az előírásokat tartsuk be téli szett vásárlásánál.

A folytatásban szó lesz a téli gumi fő ismérveiről, jelölésekről és egyéb hasznos dolgokról. Kövessétek a téligumi szerviz blogot!