10 autós film, amit látnod kell!

autós filmek - teligumiszerviz

Pár csúcs verda, lengén öltözött modell és kész a film. Ennyi lenne a képlet? Való igaz, sokszor ezeket a „kliséket” puffogtatják csak a filmesek több-kevesebb sikerrel.

Vannak azonban olyan produkciók, amik igazán jól sikerültek, benzingőz függőknek kötelező darabok. Ezek közül gyűjtöttem össze 10 címet. Mennyit láttál belőlük? (Téligumi szerviz filmajánló)

 1. Tolvajtempó:
  A történetet kétszer is megfilmesítették, utoljára 2000-ben, többek között Nicolas Cage és Angelina Jolie főszereplésével. Egy visszavonult nagyágyú autótolvaj kényszerhelyzetbe kerül. Újra „régi mesterségét” kell elővegye, hogy megmentse tévútra tért öccsét a maffiától. Egy éjszaka alatt kell 50 autókülönlegességet megfújnia. Azt hiszem nem is kell többet mondjak, látni kell!(A filmnek van egy 1974-es változata is.)
 2. Az olasz meló
  Szintén egy klasszikus film, amiből remake is készült. Már az 1969-es eredeti produkcióban is olyan karaktert láthatunk a filmvásznon, mint Michael Caine. A 2003-as verzióban Mark Wahlberg csapata rendez látványos autós jelenetet Mini Cooperekkel, Edward Northont hajszolva.A történetben egy nagyszabású rablás fordul át árulásba, ami felett nem lehet „elmenni szó nélkül.” Izgalmas akció és tetszetős Minik-re lehet számítani.
 3. Taxi
  A 4 részes filmsorozat garantált nevetést és Luc Besson-t egyéniséggé tevő autós üldözések és persze karambolok. A kimondottan rendőrgyűlölő „taxis” kénytelen a marseillesi rendőrség segítségére kelni. Ha kell életet ment, a kukából húzza ki szerencsétlen cimboráját, máskor pedig leendő apósának próbál imponálni. Egy közös, semmi nem úgy sül el, ahogy az normális lenne, és persze a vége mindennek az őrült száguldás.
 4. Mad Max
  A trilógia egészen sajátos hangulattal ragadja magával a nézőt. Mel Gibson poszt apokaliptikus története egy ausztrál rendőrről és egy sokszor hátborzongató sivatagi világról, ahol mindenki napról-napra él, egyetlen céllal. Ez pedig nem más, mint a túlélés.
  A szükségmegoldásokból született járgányok és sivatagi száguldás miatt, az autórajongó nézők emlékezetébe is bevési magát. Ha ez nem elég, Tina Turner is feltűnik a történetben.  A rocknagyi, We don’t need another hero című dala, ezzel a filmmel párhuzamosan vált híressé.
 5. Vissza a jövőbe
  Robert Zemeckis halhatatlan filmtrilogiája nem a száguldásról szól, mégis az egyik legismertebb „hollywoodi” autó, ami azonnal beugrik a cím hallatán. A DeLorean-ből készült időgép nem mindennapi kalandokba sodorja Marty-t és dokit, azaz Marty McFly-t és Dr. Emett Brown-t.Személyes kedvencem, mindhárom rész.
 6. Hajsza a győzelemért
  A tavalymegjelent film, Niki Lauda életét és pályáját mutatja be. No meg persze a James Hunt elleni ki-ki ütközeteket és személyes rivalizálást. Forma-1 rajongóknak kötelező!
 7. Ágyugolyó futam
  Az 1981-es filmklasszikus egy illegális, Amerikát átívelő autóversenyt mutat be, számos egyéniséggel. Roger Moore, Burt Reynolds, Dean Martin, Sammy Davis Jr. és még Jackie Chan is feltűnik a filmben.
 8. Drive – Gázt!
  A 2011-es filmről ódákat zengenek a nézők. Ryan Gosling egy filmes kaszkadőrt alakít, aki veszélyes hobbija és másodállása mellett szerelőként dolgozik, minimálbérért. Utóbbi azért nem zavarja, mert sofőrként be-besegít bankrablásokba, amiért meg is fizetik.A szomszédban lakó lány megtetszik a kaszkadőrnek, de a lány férjezett. Férje most szabadul egy börtönből és azonnal bajba kerül egy korábbi lezáratlan ügye miatt. A kaszkadőr próbál neki segíteni – a lányra való tekintettel – de minden rosszra fordul. A lűny férjét megölik egy akcióban, melyben Gosling is részt vesz sofőrként. Hamar kiderül, hogy csőbe húzták őket és már neki is menekülnie kell. Vagy inkább elvarrni a szálakat.
 9. Verdák
  A Pixar zseniális, kétrészes meséjét valószínű nincs ember, aki nem látta. Villám McQueen és Matuka vagy éppen Luigi egészen elképesztően eltalált figurák. Jöhet bármikor!
 10. Halálos iramban
  A sorozat népszerűségére egy sajnálatos tragédia tett rá egy lapáttal A főhős, Paul Walker tragikus halála az egész filmes és autórajongó társadalmat megrázta. No meg persze Vin Dieselt, a sorozat másik oszlopos tagját.