7 millió felszerelt Goodyear UltraGrip 8

Ultragrip 8

Nem akármilyen számadatot jelentetett meg a Goodyear. Az Ultragrip 8-as téli mintázatukból, az abroncs 2011-es megjelenése óta, 7 azaz hetes millió darabot szereltek fel, Európában. Ez azt jelenti, az öreg kontinensen mintegy 1 millió 750 ezer autós rohangál Ultragrip 8-as téli szettel. Nem meglepő, hogy a mintázat, a Goodyear egyik zászlóshajója a téli gumi palettán.

Az Ultragrip sorozat története, egészen 1971-ig nyúlik vissza. A 8 generáció alatt 60 millió Goodyear abroncsra nyomták rá a modell nevét, ami döbbenetes szám.

„Az UltraGrip 8. generációjának rekordja, azaz a 7 millió felszerelt téli abroncs csak a következő rekord kitűzésére és ostromlására ösztönöz minket” – jegyezte meg Hugues Despres a Goodyear márka igazgatója. (Bevallom sokszor jut eszembe a bullshit generátor ha ilyen nyilatkozatokat hallok, de ez tuti az én hibám. Nem mellesleg a 7 millió 1 eladott gumi már újabb rekorddöntés lesz. Na jó, kicsit sem akarom bagatellizálni az UltraGrip 8 téli gumi sikerét. Jár a „leakalappal.”)