A Boeing a Goodyeart dicséri

A Boeing elégedett a goodyear gumigyártóval

A Goodyear nyerte a Boeing, „év beszállítója” díját, 2013-ban. A gumi cég, 16 kandidált közül került ki győztesen, a 2012-es naptári évben nyújtott kimagasló teljesítménye miatt. Még inkább kifejező adat, hogy a Boeing világszerte több mint 23 000 beszállítóval dolgozik.

A gumiabroncsoknak pedig óriási jelentősége van, hiszen repülőgépeket (polgári és harci egyaránt), illetve az azokat kiszolgáló járműveket látja el a Goodyear. A repülőknél pedig egy esetleges defekt óriási bajt okozhat. (A repülők abroncsánál régóta alkalmazzák például a nitrogén töltést. Sőt, az eljárást először kizárólag légi járművök kerekein alkalmazták s csak később terjedt el.

(Az eljárás lényege a nitrogén kémiai tulajdonságaiban keresendő. Mivel a nitrogén gáz nehezebben melegszik fel, mint a levegő, nehezebben is szökik el az abroncsokból, állandósítva ezzel annak töltőnyomását. Ráadásul nem is olyan mértékben reagál magával a gumival, mint a levegő, így a nitrogénnal töltött abroncsok hosszabb ideig maradnak rugalmasak, így lassabban is kopnak. A nitrogént összepréselve, nem keletkezik vízgőz sem, ami a fék alkatrészek korróziójához vezetne.)

A Boeing részéről, Jack House elnökhelyettes elmondta, a mai változó üzleti környezetben elengedhetetlen egy megbízható, kiszámítható ellátási lánc és ezt a Goodyear biztosítja is. Emellett, de nem mellékesen, kiváló minőségű abroncsokat szállít a Goodyear.