A Continental nyerte az EVO magazin idei téligumi tesztjét

WinterContact TS850 téli minta

A mai, irdatlan kánikula jellemezte, nyári napra is jut egy gyors téligumis hírem. (Hiába, a blog témája kötelez, még uborkaszezonban is, de ígérem rövid leszek, még véletlenül se hozzam vissza a téli hangulatot.)

Ha pedig billenytűzetet ragadtam, akkor már „meg sem álltam” egy tesztgyőztes téligumi szettig. A tesztet az EVO magazin bonyolította le. A győztes pedig a német Continental gumigyár mintázata, a WinterContact TS850. Az abroncsteszthez egy Volkswagen Golf gépkocsit használtak, amely első akadálya a fékteszt volt.

A szédítő 40 km/órás sebességről történő, állóra fékezés 18,2 méteren valósult meg, amely fele az ugyanezen gépkocsi, nyári gumival produkált fékútjánál. Azaz, már 40 km/órás sebességnél is feleződik a hossz csupán annyi módosítással, hogy az évszaknak megfelelő abroncs szettet használunk.

A köridőt tekintve, szintén szembetűnő különbség mutatkozott. A Golf 12 másodperccel hamarabb ért célba a Continental WinterContact TS850-en, mint egy olcsó kínai téli szetten. Ez a tapadás közti óriási különbséget mutatja, ami a két gyártó által használt technológiai és gumikeverék béli különbség okoz.