A Kumho abroncsa vitte el a reddot Design díját

Kumho reddot design díjas abroncsai

A világ három legismertebb dizájn díjának egyikét, a reddot Design-t vihette haza a Kumho, immáron harmadik alkalommal, zsinórban. A 2014-es megmérettetésre kimondottan készült is a koreai abroncsgyártó, hiszen mindenképpen triplázni szeretett volna.

A díjat három abroncsukkal érdemelték ki, az ECSTA PS91 ultra magas teljesítményű, UHP abronccsal, a WATTRUN VA31 elektromos autókra kifejlesztett abronccsal, és WinterCRAFT Wi61 téligumival.

A Wattrun VA31-es elektromos autókra készült gumit, kimondottan a Renault Samsung’s SM3 Z.E modellre fejlesztették. És persze külön figyelmet kapott a dizájn, valamint az extrém alacsony zajszint. Az oldalfalon lévő domború motívumok valóban nem szokványosak, mint ahogy az ECSTA PS91-es UHP gumira tervezett, autóversenyekből ismert kockás zászló minta sem az. Erről láthattok is egy képet.

Kumho gumi a kockás zászlóval

Egyébként a KUMHO úgy tűnik stratégiai szinten állt rá a különböző dizájn díjakra, hiszen idén januárban már elvitték a német iF Design aranyérmét is. Szerintetek mekkora versenyelőny egy-egy ilyen elismerés?