A Magyar Gumiabroncs Szövetség

A gumiabroncs szövetség

A 2011-es évben alakult meg a Magyar Gumiabroncs Szövetség, Morenth Péter ügyvezető elnök vezetésével. A Szövetség tagjai – többek között – olyan nagy gumiabroncs gyártók mint a Goodyear, a Continental, a Bridgestone, Michelin vagy a Pirelli.

A gumiabroncs iparág közel 10 000 embernek ad Magyarországon munkát. (Közvetve pedig további 15 000-nek.) Emiatt is döntöttek úgy a szervezet tagjai, hogy szövetségi szinten próbálják az iparági szereplők érdekeit képviselni és támogatni. A Magyar Gumiabroncs Szövetség másik célja, hogy a szakmai szervezetek és intézményekkel karöltve, fejlessze a közlekedésbiztonságot Magyarországon.

Casco kontra téligumi

A kötelező és casco biztosításokat is befolyásolhatja, hogy van-e téligumink az autónkon. Urbán Péter – a Szövetség másik elnöke – kiemelte, hogy hazánkban csupán az autósok negyven százaléka bír téligumikkal, pedig egy közlekedési balesetnél a biztosítók is vizsgálják, rendelkezett-e az érintett téli abronccsal?! Amennyiben nem a válasz, a biztosítói elbírálás is negatívabb lesz.

Érdekes módon a téligumik kötelezővé tételével kapcsolatban nem foglalt állást a Szövetség, pedig nem kell messzire menni, hiszen akár Ausztriában, akár Romániában is kötelező a téligumi.