Apollo Alnac Winter téli mintázat

Apollo Alnac Winter téli gumiabroncs

Németország legnagyobb, piacvezető autós magazinja, az Auto Bild, nagyon komoly téli gumi tesztet végzett. A népszerű 195/65/15-ös méretkategóriában, írd és mondd, 50 különböző téligumit teszteltek le.

Az 50 „versenyző” közül, az Apollo Alnac Winter, a 15. helyet csípte el, ehhez pedig „jó” összesített minősítés járt. Kifejezetten előkelő helyet (6.) ért el az abroncs, a nedves felületen való fékteszten.

A teszt egyébként egy kvalifikációs körrel indult, ahol az abroncsok, a két kiemelt fontosságú teszten bizonyíthatták, hogy ott a helyük a döntőben. A nedves felületen való fékezés, valamint a havon való tapadás gyorsan megszűrte a mezőnyt. A továbbjutott téligumik már egy kiterjesztett – 16 kritériumot számláló – teszten vettek részt.

Ezalatt egy teljes körű vizsgálatot kell érteni. Száraz, nedves, havas és jeges felületen végzett féktesztek, tapadás, vonóerő, a vezetés komfortja, kibocsájtott zaj, stb.

Az Apollo Alnac Winter téli gumit a következőképpen foglalta össze az Auto Bild zsűrije: „Jó teljesítmény minden körülmény között. Rövid féktávolság havon és alacsony zajszint jellemzi.”

A mintázat egyébként 13-tól 17 colos kerékátmérőig érhető el az abroncspiacon.