Az abroncsokban csempészte a cigarettát

cigaretta csempész

Csak nem hagyom ki, egy új alternatív gumiabroncs hasznosítást hoztam mára. Na nem, persze csak vicc és most hatványozottan igaz az otthon ne próbáljátok ki ukáz. Ma ugyanis egy nemrég lebuktatott cigarettacsempészről lesz szó, aki – többek között – gumiabroncsaiba csempészve próbált meg némi jövedéki adót megspórolni, de az M1-es autópályán fennakadt a pénzügyőrök ellenőrzésén.

Még februárban kapcsolták le Hegyeshalomnál, a NAV vám és pénzügyőrei, annak a német rendszámú kishaszon gépjárműnek szerb sofőrét, akinek autójából, az átvizsgálás után, több mint 100 karton, zárjegy nélküli cigaretta került elő. A csempészéshez, a csomagtérben lévő téli abroncsokat használta, de néhány karton előbukkant a pótkerékből, az abroncsékekből, de még a hűtőtáska falából is.

Cséve Szabolcs szóvivőtől megtudtuk, a sofőr autóját lefoglalta a pénzügyőr gárda. A csempészett áru értéke körülbelül másfél millió forint. A szerb sofőr, az egymilliós jövedéki bírságot még a helyszínen(!) rendezte.

Valószínűsítem, hogy nem ez volt az első fuvarja és töltött gumiabroncs szállítmánya, ha gond nélkül csengette ki a hétjegyű összeget.