Bővül a nyíregyházi Michelin üzem

michelin üzembővítés

Az lassan Európa szerte köztudott, hogy Magyarország abroncs nagyhatalom. Ezalatt értem a Bridgestone és Hankook üzemet a Dunántúlon, a nemrégiben bejelentett tiszaújvárosi szintetikus abroncs üzemet, vagy, hogy még keletebbre jöjjünk, a nyíregyházi Michelin üzemet. Utóbbiról szól mostani hírem is.

A gyár ugyanis bővíti gyártó kapacitását, így még több, nagy teljesítményű (UHP) abroncs készülhet a gyárban a „specialitások” mellett. (Utóbbi alatt arra a kis szériás abroncs sorra gondolok, amelyen mára ritkaságnak számító méretekkel foglalkozik a gyár.)

A jelenlegi tervek szerint 2015-re mintegy 20 százalékkal nő a nyíregyházi üzem kapacitása. Ez nem csupán darabszám növekedést jelent, de hét, eddig nem gyártott méret is bekerül a repertoárba.

Érdekesség, hogy több mintázatból is nálunk lesz kész, megvásárolható végtermék. A prototípus dokumentációja Franciaországból, a Michelin szülőhazájából érkezik, ezek alapján pedig megkezdődik a gumik gyártása. Több Porsche modellre pl. csak a Szabolcs megyei településen készül abroncs.