Dunlop: Ide nekem a telet!

WinterResponse 2 - a Dunlop nagy téli dobása

Komoly vállveregetést kapott a Dunlop. A cég, Winter Response 2 mintázata független abroncsteszteken szerepelt kiválóan. Az idei ADAC tesztről már olvashattatok nálam, ebben szintén szerepelt a Dunlop abroncsa, méghozzá kiválóan.  (Az eredményeket elolvashatjátok korábbi bejegyzésemben. A Winter Response 2 a 185/60 R15 T méretkategóriában mérettetett meg.)

A szintén német, független szervezet, az ACE Lenkrad és a GTÜ, az erősen ajánlott jelzőt aggatta a gumira. Ennyi véletlen meg ugye nincs, szokták mondani. Ha mégis, akkor íme a „kegyelemdöfés”, amit a svájci Tourin g Club Schweiz vitte be, akik szintén nagyon ajánlják a Winter Response 2-t.

2013 tehát erős év a Dunlop számára, hiszen a Sport BluResponse (nyári) sikere után, a Winter Response 2. generációjával is nagyot alkotott a gyártó.

A titok talán az új középső textúrában rejlik. A kialakításnak köszönhetően (sűrű lamella háló, valamint erős oldalsó blokkok), jól kezelhető az abroncs a havas, jeges utakon, legyen szó gyorsításról vagy éles kanyarokról.

A célcsoport is jól látszik, a 22 méretvariáns ugyanis 14 és 15 colos kerékátmérőn mozog.