Egy díjnyertes téligumi

A díjnyertes Nokian téligumi abroncsa

A finnek üdvöskéje a gumiabroncs piacon a Nokian WR D3 téligumi. A kiváló minőséget pedig nem ők állítják magukról, hanem a híres német szaklapok, az Auto Zeitung és az auto motor und sport értékelése tanúskodik erről.

Erősen ajánlható téligumi

A Nokian abroncsa, – amely kis és középkategóriás családi autókra készült – halmozta a díjakat a tavalyi évben. Az említett magazinok egyértelműen a kiváló vezethetőséget, a tapadást és a legrövidebb fékutat emelte ki, mint az abroncs nagy előnyei. Ezeket a teszteket és eredményeket olvasva, azt gondolná az ember, hogy az abroncs ára az aranyéval vetekszik.

Erre ad csattanós választ a WR D3 téligumi következő elismerése, azaz az ár-érték arány kategória aranyérme. A prémium kategóriás téli gumiabroncsok közül ugyanis, ennek a darabnak a legkedvezőbb az ára.

Az Auto Zeitung hasábjaiból kiderül továbbá, hogy öt tesztelésből négyben a Nokian állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A legkisebb féktáv, a leggyorsabb részidő és a legbiztonságosabb – száraz úti – kezelhetőség is mind-mind a Nokiant illette.