Egy környezetbarát Pirelli gumiabroncs

Pirelli gumiabroncsok

Az olasz gumigyártó cég már több mint 4 éve komoly lépéseket tesz K+F osztályán a környezettudatosság felé. (Már ha lehet ilyesféle “oximoronnal” élni az autóipar kapcsán)

A Pirelli Cinturato kialakításánál, a kötelező elvárások mellett  - biztonságos futás, tapadás, kormányozhatóság, hosszú élettartam – olyan szempontokat vett figyelembe a kutatási team, ami a környezet kímélését célozza. Ezen törekvéseiket természetesen igyekeznek is hangsúlyozni. A Pirelli Cinturato autógumikon egy ECOIMPACT logó hirdeti a környezettudatosságot, ami a csökkentett zajszint, az alacsonyabb üzemanyag fogyasztás és enyhébb CO2 kibocsátásban nyilvánul meg.

Díjnyertes teljesítmény téli útviszonyok mellett

Többször hangsúlyoztam már, hogy nem csak hófedte utakon van szükség téli gumikra, hanem, egyrészt a tartósan hideg (7 °C alatti) időben, illetve a vizes utakon is! A Cinturato tesztelésekor, a vizes útfelületen tapasztalt fékút 11%-os javulást mutatott a Pirelli korábbi eredményeihez képest. Ennek eredményeként, az ismert Auto Journal, aranyéremmel honorálta a téli gumiabroncsot éves Biztonság tesztjén.

Az ECOIMPACT logó a gumiabroncson