Ellenőriznek a határőrök Hegyeshalomnál

hegyeshalmi határ

Láthatóan nagyobb az óvatosság az M1-es útszakaszon. A határőrök is tudatosabban reagálnak a márciusihoz hasonló hóhelyzet elkerülése végett. Korábban arról lehetett hallani, hogy lezárták az utat a kamionosok elől. A legfrissebb hírek ezzel kapcsolatban, hogy a tiltást feloldották, de a határőrök ellenőrzik a teherautók abroncsait, ugyanis csak megfelelő állapotú gumikkal léphetnek be az országba, illetve folytathatják útjukat!

A gumiabroncsokat is érintő hírt, Albert-Dobos Viktória, katasztrófavédelmi szóvivő erősítette meg. Az ellenőrzés lelassíthatja a határátkelést, ezzel mindenképpen számolnia kell a kamionsofőröknek, szállítmányozóknak.

Emlékeztetőül, a márciusi hókáosz kapcsán, ami a Belügyminisztérium SMS üzenetéről vált híressé, Pintér Sándor az okok között említette, hogy sokan téli gumi nélkül vágtak neki a havas utaknak. Ez különösen a teherautók esetében volt veszélyes, illetve okozott torlódást.

Igaz az akkor hómennyiség és a téli csapadék által okozott torlaszok oly mértékben akadályozták a forgalmat, hogy nincs az a téli abroncs, ami lényegi segítséget nyújtott volna. Most tekintsünk el a politikától és a hatósági mulasztásokról, amiről az ügy kapcsán cikkeztek a sajtóban.