Hankook Winter i*cept evo téligumi

Hankook téligumi

A 2011/2012-es évadra hozta ki a Hankook gyár, kiemelkedően magas teljesítményű téligumiját. Az aszimmetrikus mintával felvértezett téli abroncs, a Winter i*cept evo nevet kapta. A Hankook, ezzel a termékével kiérdemelte a nívós Red Dot design termékkategória díját.

Ugye az aszimmetrikus kialakítás lényege, hogy a téligumi belső és külső futófelülete más-más hatásokért felel. A külső rész a például a száraz tapadásért és a kanyarok stabil vételéért, a belső pedig – többek között – a téligumi vízelvezető tulajdonságáért. A Hankook a Winter i*cept evo gumik külső futófelületén háromdimenziós mikroárkok találhatók, amik optimalizálják a tapadást. A belső rész újdonsága a fékezést elősegítő hosszanti bordák tökéletesítése.

A Hankook téligumi magyar vonatkozása

Érdekesség, hogy a Winter i*cept evo-t a magyarországi Hankook üzemben (Rácalmáson) gyártják, csúcsminőségű gyártósoron, több mint hetven különböző méretvariációban. A Hankook – saját bevallása szerint – a felsőközép és a luxuskategóriás autókra szánta téli abroncsát, de jó választás SUV tulajdonosoknak is.