Hó, jég, latyak. A Bridgestone vezetési tanácsai a télre

Bridgestone tanácsok téli vezetéshez

A Bridgestone gumiabroncs gyártó cég összegyűjtötte a legfontosabb vezetésbiztonsági tanácsokat, téli útviszonyok és időjárási körülményekre vonatkozóan.

„A téli vezetés félelmetes és veszélyes lehet, amire mindenképpen fel kell készülj!” Ezzel a gondolattal nyitja tanácsait Jake Rønsholt, A Bridgestone európai kommunikációs igazgatója. „Ez nem csupán arról szól, hogy a megfelelő felszerelést szerezd be, fontos, hogy megértsd, hogyan kell reagálj a különböző téli helyzetekre. Nem csupán az autót, magadat is fel kell készíteni a téli útviszonyokra!” Lássuk is a tanácsokat!

  • Ha beköszöntött a hideg, ideje téli gumira váltani! A téli abroncsok olyan mintázattal és olyan gumikeverékből készülnek, hogy megfelelő tapadást nyújtsanak a fagyott talajon is.
  • Rendszeresen ellenőrizd a profilmélységet és a guminyomást, valamint próbáld megfigyelni, változik-e az abroncs tapadása, ahogy különböző téli körülmények között autózol!
  • Ügyelj a kanyarokra! Már a kanyar bejáratát a kanyarodáshoz szükséges sebességre lelassítva érd el, ne a kanyarban fékezz. A kanyar kijáratánál, fokozatosan kezd el növelni a sebességet!
  • Nagyon ügyelj a kigyorsításokra, lassításokra és kerüld a hirtelen sávváltásokat!
  • Ne ülj autóba, ha az időjárás túlzott veszélyt sejtet! A biztonság mindenek előtt!
  • Függetlenül attól, hogy az autó első, hátsó vagy négy kerék meghajtású, a legjobb tapadást akkor éred el, ha mind a négy kerékre téli gumiabroncsot szereltetsz!