Idén nyáron mutatta be a Vredestein, Wintrac Xtreme S téli abroncsát

Wintrac Xtreme S

Új UHP, azaz ultra magas teljesítményű téli gumi mintázattal jelentkezett, idén júniusban a Vredestein. A torinói bemutatón hullott le a lepel, az Xtreme S téli abroncsról, melynek legnagyobb újítása – az elődökhöz képest – új lamella rendszere. Az ISLT technológiának nevezett újítás, még stabilabb kapaszkodó képességet, ezáltal tapadást biztosít a Vredestein téli abroncsának. Én mondjuk megmosolyogtam az Y sebességindexet látva, hiszen egy téli gumival – polgári közlekedésben – igen ritkán megyünk 300 km/órás sebességgel, de a gumin ne múljon, képes lesz rá.

A gyártónál természetesen ódákat zengnek a téli gumiról, kezdve az alacsony gördülési ellenállással, a rendkívüli tapadással, útviszonytól függetlenül.

Meglátjuk majd a független téligumi teszteken, hogy szerepel az Xtreme S. Az vitathatatlan, hogy nagyon jól néz ki az abroncs, amely egyébként 12 különböző méretvariánsban kapható (16-21 colos intervallumban.)  Az ADAC idei téli tesztjére még nem került be a minta. (A Vredestein egyik másik téli mintája, a Snowtrec 3 került be, amely a középmezőnyben végzett, közvetlenül az élmezőny után.)

A design egyébként illeszkedik a Vredestein által képviselt stílushoz. Igen-igen tetszetős lett.

Wintrac Xtreme S