Íme a Firestosne dobogós téli abroncsa – WinterHawk 3

WinterHawk 3 téli mintázat

Itt a téli sólyom, azaz a WinterHawk sorozat 3-as szériája. A Firestone téli abroncsával – jól emlékeztek – már találkoztatok. A nemrég lezajlott –és első körben, a téligumi szerviz által publikált – ADAC teszt egyik meglepetés abroncsáról van szó.

Az ár/érték arány – képzeletbeli – kategóriáját pedig talán meg is nyerte a Firestone. Az új WinterHawk, az elődhöz képest, teljesen át lett tervezve. Jóval több minta blokk jellemzi a futófelületet. Ennek, illetve az újragondolt lamelláknak köszönhetően, közel 10 százalékos vonóerő növekedést ért el a Firestone. De körülbelül ugyanilyen arányban javult a téli gumi, vízelvezető tulajdonsága is.

Az abroncs egyelőre tizenhárom méretben érhető el, de 2 éven belül nagyon komoly mértékű, duzzasztást tervez a gyártó. Ötvennél is több méretkategóriában várható a WinterHawk 3 megjelenése.

A gyártótól megtudtuk továbbá, az abroncs kopásállóságán sikerült a legtöbbet javítani. Várhatóan 30 százalékkal(!) hosszabb élettartam jellemzi majd az abroncsot, elődjéhez képest.