Íme egy kínai téli gumi működés közben

Sailun téli abroncsok

Mindenki az olcsó téli gumit keresi. Ez nem lesz máshogy 2014-ben sem. Adja magát a kínai ipar, ahol azonban akkora a kínálat (és a minőségbéli fluktuáció), hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik. Egyes márkák próbálnak kilépni a kínai termékekre vonatkozó sztereotípiák árnyékából.

A Sailun, a rezulteo csapatát kérte fel, hogy teszteljék le téli gumi kínálatukat. A kínai gyártó szolid tizenhárommillió abroncsot dob piacra évente. Közülük az Iceblazer téli termékcsaládot hozták el a tesztre. (Jelesül a WST1, WST2 LT és WSL2, valóban nem sokat mondó típusokat.)

A teszt nem olyan eredményt hozott amit a kínai téli gumi hallatán gondoltunk volna. Ahogy a rezulteo fogalmaz, „megnyugtatónak tűnő, egészséges gumiabroncsot” ismertek meg a Sailun téli kínálatát tesztelve. Igaz, nem volt alkalom egy versenytárs (vagy akár egy prémium kategóriás) téli gumival összevetni, az azért árulkodó lett volna.

Általános konklúziók:

  • WSL2 – Megfelelő hajtóerő, az autó jól viselkedett a kanyarokban is. Az abroncs kielégítő teljesítményt nyújt havas felületen. Igaz a száraz tapadásra, nedves aszfaltra nem tudták felvinni a gumikat, ugyanis a Sailun által választott tesztpálya, vagyis a Val d’Isère-i sípályái erre nem adtak lehetőséget.

A tesztről készült képgalériát itt tekinthetitek meg>>

Sailun Iceblazer WST 1 téligumi