Itt a Michelin, nagy titokkal kendőzött újítása

A Michelin nagy dobásra készül

Egy héttel ezelőtt, a Michelin egy teaser videót jelentetett meg, amelyben a következő nagy, vezetésbiztonsági fejlesztést ígérték, ami a nyaksérüléseknek véget vető fejtámlákhoz vagy épp a blokkolásgátlókhoz mérhető jelentőségű lesz.

Eltelt egy hét és tartotta is ígéretét a Michelin. Legalábbis, ami a dátumot illeti, hiszen január 14. volt a teaser videóban feltüntetve.

Az esemény, amin a leleplezés megtörtént, a North American International Auto Show volt (Észak-Amerikai Nemzetközi Autó Show), a találmány pedig….

De még csigáználak kicsit benneteket. A technológiát egy új abroncsmintán keresztül mutatta be a Michelin. A minta neve Michelin Premier A/S, a nagyot szóló újítás pedig az abroncsba épített, úgynevezett EverGrip technológia. (A név árulkodó)

Az EverGrip mögött rejtett horonyokat kell érteni, amik csak akkor bukkannak elő, amikor a gumiabroncs kopik. Így, a kopás ellenére, a gumi úgymond visszanyer eredeti tapadásából!
Michelin gumi rejtett mintázattal

A Premier A/S tartalmaz továbbá, speciális eső horonyokat, amely a vízkiszorításért felelős. A speciális geometriából adódóan a horonyok, még kopottabb gumik esetén is több vizet szorítanak ki, mint az elődök.

Íme a múlt heti videó folytatása, immáron hosszabban, konkrétumokkal:

Nekem tetszik az elképzelés! Facebook oldalamon írjátok meg, Ti mit gondoltok az EverGrip technológiáról!

Michelin EverGrip technológia