Itt az első téli gumiabroncs elektromos autókra

Téli gumiabroncs elektromos autókra

Korábban beszámoltam már a gumiabroncsok környezettudatos hasznosításáról. Most is valami hasonlót hoztam, de mégis más téma. Hiszen most nem a már nem használt abroncsok hasznosítási lehetőségéről lesz szó, hanem a Continental cég portfólió bővítéséről, amely keretei között, jövő ősztől piacra dobja az első, kifejezetten elektromos meghajtású autókra fejlesztett téli gumiabroncsát.

Az abroncs sajátossága, hogy mintegy harminc százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállást nyújt, egy “normál” téli gumihoz képest. Ez pedig még kedvezőbb fogyasztást biztosít az amúgy is zöld szemüveggel épített autók számára.

A Continental szerint az abroncs minden tulajdonságában felveszi a versenyt a hagyományos téli gumiabroncsokkal. Sőt, az aquaplaning, vagyis a vízre való felúszás jelenségét is kiválóan kezeli. A gumiabroncs várhatóan először 195/55 R 20 gumiméretben lesz kapható

A Continental cégről tudni kell, hogy amellett, hogy az egyik legnagyobb – prémium kategóriájú – nyári és téli gumiabroncs beszállító, az autóipar zöldülésén is dolgozik. Abroncsok mellett különböző környezetbarát akkumulátorokkal és egyéb rendszerekkel is kíván foglalkozni.