Ittas vezetésért 106 év eltiltás

106 év ittas vezetésért

 

Gondolom mindenki látott már „Oroszországból szeretettel” típusú közlekedési videókat, melyeken orbitális balesetek és egyéb meghökkentő forgalmi eseményeket láthatunk, szigorúan a való életből.

Ha ezeket felidézzük, biztos nem lepődünk meg azon, hogy mostani történetünk is orosz földön játszódik. A kormány bevezette a zéró toleranciát, már ami az ittas vezetést illeti, majd 2013 júniusa óta ez a zéró már nem is annyira zéró, hiszen 0,16 mg-ra módosult a törvény.

A történetben szereplő ittas sofőr, ennek sokszorosát produkálta, mindezt úgy, hogy nemrégiben kapta vissza jogosítványát, amit szintén ugyanezért a kihágásért vontak be az orosz hatóságok.

Állítólag annyira nem állt a lábán „hősünk”, hogy ha volt is szondáztatás, csak a formalitás miatt történt. A büntetés pedig egy szolid 106 éves eltiltás a vezetéstől (a pénzbüntetés mellett természetesen.) Az ítélet ellen lehet fellebbezni, de egy felezéssel sem megy túl sokra az iszákos orosz.

Perm környékén, ahol ez az eset is történt, sajnos nem ritka az efféle kihágás. Napi szinten állítanak meg itas sofőrt a rendőrök.