Jól jött a téli gumiabroncs adomány a mentősöknek

Győrfi Pál és a téli gumiabroncs adomány

Egy Győrfi Pál által adott interjúban olvastam egy szomorú elszólást. Az Országos Mentőszolgálat, nagy népszerűségnek örvendő szóvivőjét, a téli felkészülésről kérdezték. Győri tájékoztatása szerint, minden járművükön ellenőrzik a gumiabroncsok állapotát és a hóláncok épségét. „Egyre több autónk közlekedik speciális téli gumiabroncsokkal, többek között a sárga színű, újonnan beszerzett mentők.”

A többi (és gondolom ezek vannak nagyobb százalékban) mentő viszont négyévszakos gumiabroncsokkal közlekedik. Kiemelném, hogy ezeket az abroncsokat olyan felhasználóknak találták ki, akik keveset használják az autót és mérsékelt tempót diktálnak, valamint zord tél esetén leteszik az autót. Szerintetek melyik igaz a mentőautókra?

Már 2006-ban is arról lehetett olvasni, hogy vége a csúszkáló mentők korszakának, hiszen téli gumiabroncsokkal szerelik fel a gépparkot. (Ez annyiban igaz is, hogy 30 rohammentő ilyen abroncsokat kapott, ám országos szinten ez rettentő kevés.)

A helyzet most mindenképpen javul, hála egy nagylelkű (és természetesen PR célokat is szolgáló) adománynak. A Hankook gumigyár több száz téli gumiabroncsot adományozott a mentősöknek. A téli gumis akcióról korábban magam is beszámoltam.