Látványos száguldás Continental papucsokon

Capture

Nincs is jobb egy kis (téli) száguldásnál. Nem, nem mentem át felelőtlenbe, másról van szó. Ismeritek az Auto Billd Sportcars-t? Minden évben megrendeznek egy viadalt, ahol tuning verdák, egytől-egyig Continental gumiabroncsokkal felszerelve versengenek a leggyorsabb körért. A helyszín Európa csizmája, azaz Olaszország, azon belül is Nardo.

Nézzük a legutóbbi versenyt számokkal. 14 istálló, 16 (versenyre felkészített) sportautó, majd 10,5 ezer lóerő. Azt is mondhatnám, a 300 kilométer/órás száguldás csak a beugró a versenyen.

Azt hiszem ez a verseny sokkal látványosabb mint, hogy csupán olvassunk róla. Egy majd 10 perces videóbetekintőt hoztam nektek:

A legmagasabb sebességet egy Porsce érte el, közel 369 km/h-s száguldást bemutatva. A versenyzők – az eltérő kategóriák miatt – nem is igazából egymás ellen versenyeztek, sokkal inkább egy-egy részkategóriában. A GT-R-ek között például 331 km/h-t futot egy Nissan, ami szintén rekord. Nem mellesleg rekordból sem volt kevés a futamon, összesen öt ilyet jegyezhettünk fel.

A Continental gumik kiválóan vizsgáztak. Jellemzően a Sportcontact abroncscsalád tagjait állították csatasorba az istállók. A végeredményt az alábbi táblázat tartalmazza:

Nardo high speed event 2013