Majd félmillió eurós kárt okoztak magyarok, gumiszervizeknek

Gumiszerviz fosztogatók

Egy 11 fős magyar bűnözőcsoportot kapcsoltak le osztrák rendőrök, a vas-megyei magyar kollégák segítségével. A banda gumiabroncs szervizek kifosztására specializálódott. Az osztrák hatóságok egyik nyomozója – Wolfgang Holzmann – részletesen tájékoztatta a sajtót a banda módszereiről.

A nyomozó által klasszikusnak nevezett felállás szerint, három csoportra oszlott a bűnbanda. Az első egység felderítést végzett. Terepbejárást tartottak és a rendőrség egységeinek mozgását figyelték. A második egység követte el az operatív munkát, azaz a gumiabroncs szervizek kifosztását. Harmadik csapatuk pedig átjuttatta a magyar határon az értékes gumi és felni szállítmányt.

Az ügy felgöngyölítése a magyar rendőrök ténykedésével, közelebbről két közrendőr által végzett rutinellenőrzéssel kezdődött, melynek során a bűnbanda néhány tagját sikerült lebuktatni.

A közel félmillió eurós gumiabroncs és felni készletből azonban csak 80 ezer euró értékben került elő lopott áru. A 11 gumi tolvaj közül még 5 vár ítéletre. A többiek már rács mögött.

A februári szerb csempész után, aki gumikban csempészett cigarettát, újabb „abroncs-bűnözők” kerültek tehát rendőrkézre.