Matador 4×4 gumik – II. rész

terep abroncs

Az Matador SUV abroncsaiból szemezgető bejegyzésem előző részében, egy 2012-es újdonságot, a cég MP 92-es mintázatú téli gumiját mutattam be. A mai írásomban, néhány korábbi modellt nézünk meg., némileg a blog témájától eltérően, hiszen nyári mintázatok is feltűnnek.

Mindjárt itt is az első, a Matador MP 81 Conquerra 4×4-es terepjáró abroncsa. A gumit fanyüvőnek is nevezik, pedig igazából a városi – felső kategóriás – terepjárókra lett tervezve, azaz jóval nagyobb részt közúti üzemeltetésre. Az abroncsról elismerően beszélt az Action AutoMoto, de a Matadornál, a 2008-as „különösen ajánlott” jelzőnek is örülnek, amit az AutoZeitung aggatott a gumiabroncsra. Két évvel korábban pedig az AutoMoto FR ajánlotta a Matador ezen gumiját, aminek nagy előnye, hogy kimagaslóan viselkedik, nedves felületen történő, hirtelen fékezéskor.

Matador MP81

Egy ultra modernnek kikiáltott Matador abroncs

A szlovák gumigyártó gumiszörnye a Matador MP 85 Hectorra terepjáró nyári abroncs, amely szintén főleg városi közlekedésre lett fejlesztve. Az aszimmetrikus mintázat miatt, száraz és nedves úton is kiválóan kezelhető és megfelelően küszöböli ki az aquaplaning jelenséget is.