Nagyon hasít a Hankook

Hankook 2013-14

Rekordbevétellel (és üzleti eredménnyel) zárta a 2013-as esztendőt a Hankook gumigyár, és ehhez hozzájárult a rácalmási gumiüzem is.

A közel 6,5 milliárd amerikai dolláros bevétel és az ehhez tartozó 941 millió dollárra rúgó eredmény nem mindennapi teljesítmény. (Előbbi adat csupán 3 ezrelékes növekedés, de az eredmény tekintetében már több, mint 15 százalékos ez a javulás.)

Komoly eredmény az is, hogy a Hankook immáron a BMW-nek, a Toyotának, a Nissan-nak és a Mercedesnek is szállít gumiabroncsokat, gyári alkatrészként (Original Equipment.) Az ezen a területen elért bővülés, valamint az UHP (Ultra High Performance) kategóriába sorolt abroncsok növekvő értékesítése járult hozzá leginkább a Hankook rekordhoz.

A pénzhalmazon nem sokáig ül a gyár, hiszen komoly globális fejlesztésekbe fogott. Az Egyesült Államokban is épül a (zöld mezős beruházással készülő) Hankook gumigyár, de megnyilt az indonéz és a kínai egység is.

Rácalmáson pedig 17 milliós darabszámra fejlesztik a termelői kapacitást. Ennyi abroncs gurul majd ki éves szinten a magyar üzemből.