Nem lesz téli gumi hiány

jön a téli gumi időszaka

Lassan újra beköszönt a tartósan hideg ősz, ami azt is jelenti, hogy kezdődik a téli gumi szezon. A keresletről sokféle elemzésről, várakozásról hallani. Egyes szakértők szerint, akár 20%-os visszaesésre is fel kell készüljenek a gumiabroncs kereskedők.

Gumiabroncs piaci helyzetkép

A Napi Gazdaságnak adott interjúban, Rábai Dániel (A Continental magyarországi vezetője) arról beszélt, hogy a gumiabroncs piac megtorpanni látszik. Egy erős rajt után közel hat és fél százalékos esés mutatkozik a kereskedelmi statisztikákban. A gumiabroncs kereskedők – sokszor tűzoltás szerűen – folyamatos gumiabroncs akciókkal próbálták kisöpörni, bennragadt nyári készletüket.

Ha kategorizáljuk a gumiabroncsokat, azt figyelhetjük meg, hogy az olcsó nyári és téli gumik kereskedelme visszaesett, a középkategóriás, de már minőségi gumiké nőtt, míg a felső kategóriás, prémium abroncsok stagnálást mutatnak.

Fokozott téli tempóban a Hankook gumiabroncs gyár

A Hankook gyár magyarországi üzemében magasabb fokozatra kapcsolnak. A tavalyi tízmilliós darabszámot további 2 millió gumiabronccsal fejelik meg, így egészen biztosan felkészültek a téli gumik szállítására és az utórendelések kielégítésére.