Neves szaklapok dicsérik a Nokian téli gumiabroncsát

Nokian wr D3

A 2012 novemberétől bevezetett gumiabroncs címkerendszerrel kapcsolatban több gumigyártó cég is kiadta állásfoglalását. A Continental szerint kevés információt tartalmaz a biléta, téli gumik esetében.  Ezért azt tanácsolták a vásárlóknak, figyeljék a releváns téli gumi teszteket és értékeléseket.  Így tettem én is és belenéztem pár német szaklapba.

Nokian téligumi fölény

A 2012 őszi tesztekből az derül ki, a Nokian valamit nagyon eltalált téli gumiabroncsai tervezésénél, ugyanis a WR D3 mintázattal felvértezett gumija a második helyet szerezte meg az Auto Zeitung téligumi tesztjén. A szaklap az erősen ajánlott jelzővel illette meg a Nokian abroncsát, kiemelve annak nedves úton tapasztalt, fékezés közben mutatott teljesítményét, valamint gazdaságos üzemanyag felhasználását. Summázásként a hó fedte utak szakértő gumiabroncsaként mutatta be a Nokian WR D3 téligumit.

Talán ennél is nagyobb elismerés az említett Nokian által elnyert aranyérem az Auto Motor und Sport magazin téli tesztjén. Kiváló irányíthatósággal jellemezte a lap a terméket. Dicsérte továbbá a gumi magas színvonalú kezelhetőségét.