Nokian gumiabroncsok Oroszországban

orosz piacon hasít a Nokian

Nagyon komoly sebességgel száguld, illetve terjeszkedik Oroszországban a Nokian gumik finnországi gyártója. Az orosz piacon 2005-ben indult a Nokian cég termelése. Már induláskor sem volt alacsony, de azóta sokszorosára duzzadt a Nokian gumiabroncsok gyártó kapacitása.
A 2011-es esztendőben már 11 millió Nokian gumi gördült le a Szentpétervárhoz közeli  gyárban. Egy évre rá egy újabb üzemet húzott fel a gumigyár, amivel már 16-17 milliósra nőtt a termelés. A Nokian azonban nem állt le oroszországi terjeszkedésével. (Meg kell említeni, hogy a finnek voltak az első olyan külföldi gumiabroncs gyártó, aki saját üzemet létesített Oroszországban. Azóta már például a Michelin is beruházott itt.)

Megkétszerezett Nokian nyereség

Főleg az oroszországi terjeszkedésnek köszönhetően, 2011 végén, a Nokian gumik eladásából származó nyeresége megkétszereződött az egy évvel korábbihoz képest. A tervek azonban merészek a finn menedzsment fejében. A második pétervári gyár kapacitását 21 milliósra növelnék, azaz majd négyszeresére növelnék 2014-re. Nem semmi keresletnövekedést prognosztizálnak tehát a Nokiannál.

Itt a téligumi szerviz weboldalon található abroncs kereső segítségével, számos akciós Nokian téli gumi közül válogathattok! Próbáljátok ki!