Rendőrségi razzia: a gumikra utaznak

rendőrségi ellenőrzés - a kopott gumikat szűrték ki

Pár nappal ezelőtt, teljes Pest megyét érintő, azaz összesen 17 helyszínen futó ellenőrzést tartott a magyar rendőrség. Az egész napos akció során elsősorban a gumik állapotát vizsgálták a rend őrei. Kiss Csaba alezredestől (A Balesetmegelőzési Osztály főtitkárától) megtudtuk, a razzia figyelemfelkeltő célzattal zajlott, a sofőrök figyelmét szerették volna felhívni a megfelelő állapotú abroncsok fontosságára, valamint a túl kopott gumik jelentette veszélyre.

Sajnos – mondhatnám – borítékolható tapasztalatokról számolt be az ORFK. A magyar autósok nem veszik kellően komolyan a kérdéskört. Korábbn én is beszámoltam erről, hogy különösen a fiatal sofőrökre igaz mindez.

A téli időszakban rendszerint megugrik a koccanásos és sajnos a súlyosabb sérüléssel járó balesetek száma is. A Magyar Gumiabroncs Szövetség például, társadalmi célú hirdetésekkel igyekszik a lakosság figyelmét felhívni a téli abroncsokra.

De a Continental jóvoltából, a bevezetem.hu-n megjelenő kisfilmből is megtudhatunk sok mindent, nem is beszélve a téligumi szerviz blog, mára többszázasra dúzzadó cikk adatbázisáról!

Ne lepődjünk meg, ha a jövőben, az ország további területein is lezajlik egy hasonló abroncs ellenőrző razzia!