Rossz hír itthonról, bezár a Michelin budapesti üzeme

bezár a budapesti Michelin üzem

A Michelin, az MTI-n keresztül publikált közleményéből kiderül, 2015 közepén bezárja kapuit a cég, Magyaroroszágon működtetett teherabroncs gyára. A VIII. kerületi üzemben – ahol a Kormorán, a Riken és a Taurus márkák abroncsai készülnek – komoly kapacitás kihasználatlanság és avulás jellemző. A modernizációt azonban nem tudja gazdaságosan kivitelezni a francia cég, elsősorban a belvárosi elhelyezkedés miatt.

Másik fő ok, ami a bezárást és ezzel több, mint 500 fő állástalanná válását eredményezi, a teherabroncsok piacának szűkössége. (Ezzel az indoklással egyébként némileg ellentmond Rábai Dániel, a Magyar Gumiabroncs Szövetség korábbi elnökének, a Continental magyarországi vezetőjének beszámolója az abroncspiac növekedéséről.)

A Michelin másik hazai üzeme természetesen tovább üzemel Nyíregyházán, ahol top kategóriás személygumik készülnek. És budapesti munkáltatói szerepét sem szeretné teljesen feladni a gumicég, hiszen tavaly létrehozott egy szervezetet, melynek feladata, „az alsókategóriás személyabroncs márkák kereskedelmének világszintű koordinálása” – derült ki a portolio.hu cikkéből.