Sikeres volt a Hankook adomány program

Hankook adomány - 1300 abroncs

Korábban magam is hírt adtam a lehetőségről, amibe kisebb szervezetek is jó eséllyel pályázhattak téli gumi adományra, a Hankook jótékonysági programjában.

November 5-én pedig le is zajlott a program hivatalos, adományozó ünnepsége – hol máshol, mint a – Hankook rácalmási gyárában. A ceremónián nyolcvan kisebb szervezet kapott adományt. Rajtuk kívül az Országos Mentőszolgálat kapott adományt. Egész pontosan hatszáz db téli gumit, amely 150 mentőautóra elég.

Az OMSZ egyébként kénytelen volt négyévszakos abroncsokon menteni, de hála az ennek és az ehhez hasonló jótékonysági tevékenységnek, fokozatosan felszerelik a mentőautókat téli szettekkel. Győrfi Pál szerint, ezzel a fejlesztéssel gyorsabban és biztonságosabban végezhetik munkájukat, zord téli körülmények között is.

De téli abroncsokhoz jutott – többek között – A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért, vagy a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány is.

A teljes adomány 1300 gumiabroncsra rúgott, melynek összértéke huszonöt millió Ft. Ez a fajta társadalmi felelősségvállalás, kimondottan hangsúlyos fejezete a Hankook-nak. Épp ezért, az adományozási programot a jövőben is megrendezik.