Talán a legütőképesebb téli abroncs 2013-ban!

ContiWinterContact TS850

Nem sok kötekedni való van azon, hogy ha egy gumiabroncs ennyi független tesztből is győztesen jön ki, akkor az adott év – talán – legjobban eltalált téli mintázatának tekinthető. Ráadásul ha ezen független tesztek mögött olyan szervezetek állnak, mint az ADAC, az European Automobile Club vagy éppen a neves szaklap, az Auto Express, tényleg feltesszük a kezünket.

Márpedig ez történt idén a Continental, ContiWinterContact TS850 téli abroncsával. Az ADAC például kiemelte, hogy a Conti terméke szignifikánsan jobb teljesítményt nyújtott tesztjükön, mint az abroncs drágább vetélytársai. (Igen, van benne igazság, de tegyük hozzá, egy német szervezet dicsérete ez egy német gyártó felé. Ha az ADAC táblázatából indulok ki, és az átalgárként megadott intervallum felső határát tekintem, akkor a ContiWinterContact TS850 a harmadik legdrágább abroncs volt. Igaz, két mintázat is mögötte végzett, pedig kiskereskedelmi ára magasabb a németekénél. Az ADAC állítás tehát megállja a helyét.)

Az Auto Express így fogalmaz a téligumival kapcsolatban: „Egyszerűen szuper teljesítmény, időjárástól függetlenül.”

Nem véletlen tehát, hogy az abroncs elnyerte a 2013-as Winter Tyres Buying Guide (azaz a téli gumi vásárlási útmutató) idei összegzésének díját, ami egy aggregált eredmény az autó és abroncspiac legrelevánsabb teszteredményeinek összevetése alapján.