Téligumi furgonokra a Bridgestone-tól

Bridgestone téligumi

A japán gumióriás, nemrégiben jelentette be, Blizzak LM-32C fedőnévre keresztelt téligumiját, amit kifejezetten a 3 tonnát nem meghaladó furgonok és kisteherautók alá tervezett. Jelentős javulást ígér a Bridgestone a nedves, havas fékezésben, illetve a futásteljesítményben, az előző szériához viszonyítva.

A Bridgestone ígérete: fokozott tapadási teljesítmény téli utakon

A Blizzak új szériája olyan speciális gumikeverékből készült, ami – a barázdákkal együtt – lehetővé teszi a megfelelő betapadást, havas utakon is. Emellett a vonóerő is jelentősen emelkedett a cég mérnökei szerint. A barázdák kialakítását, a Bridgstone-nál már bevált mikromintaárok technológiára bízták. Ezzel különböző szögű barázdákat tudnak a téligumin kialakítani, ami így fokozza a téli tapadást még összefüggő, kemény hórétegen is. A csúszósabb, latyakos úton pedig az átlós kialakítású barázdák segítenek.

A fejlesztések sikerességét a Bridgestone, svédországi tesztpályáin elemezte, ahol nincs hiány havas utakból. A tesztek mind a féktávolságban, mind a vonóerőben ígéretes eredményeket hoztak.

Furgonokra fejlesztett téligumi a Bridgestone-tól