Téligumi vásárlás előtt

téligumi vásárlás tippek

Amikor közeledik a tél és hűl a levegő, a gumiszervizek és szakboltok gyakorta jelentkeznek téligumi akciókkal. Fontos azonban, hogy ne csak az ár alapján válasszunk téligumit az autónkhoz!  Összegyűjtöttem pár olyan tényezőt, amit – az ár és a kecsegtető árengedmény mellett – mérlegeljünk vásárlás előtt.

Szakértői tippek téligumi vásárláshoz.

  • Biztos, hogy jó a téligumi az autónkhoz? Ha nem biztos a válaszban, mindenképpen ellenőrizze autója szervizkönyvét, vagy egyeztessen szakemberrel.
  • A használt téligumi vásárlás, mindig hordoz némi rizikót. Ellenőrizzük a kinézett abroncsok profilmélységét, mintázatát és felületét. Nem találunk-e rajta valamilyen szöveti sérülést, repedezést?
  • Keressük a hópelyhet! Arra a szimbólumra gondolunk, ami azt jelzi, hogy az adott gumiabroncs, téli, havas utakra lett kialakítva. Az M+S (mud + snow)  jelzés nem a téligumit jeleni, hanem, hogy az adott termék négyévszakos, azaz száraz, saras és havas útra is megfelelő.
  • Sokszor találkoztunk azzal, hogy nem az összes abroncsunkat cseréljük ki téligumira, csupán kettőt. Ezt a megoldást nem javaslom, de ha mindenképp emellett dönt, fontos, hogy a hajtott kerekek kapjanak téli abroncsokat!
    Tanácsok a téligumi vásárláshoz