Új elnök a Gumiabroncs Szövetség élén

Rábai Dániel a gumiabroncs szüvetésg elnöke

Nemrégiben már beszámoltam a Magyar Gumiabroncs Szövetségről, amely a legnagyobb gumigyártó cégeket fogja össze egy érdekvédelmi szervezet keretein belül.
A szövetség tagjai a Goodyear, a Continental, a Hankook, a Pirelli, Michelin, Vredestein és a Bridgestone.

Új elnök, régi-új feladatok

Ezidáig Urbán Péter – Bridgestone vezér – vezette a Szövetséget és üléseit. Leköszönte után, egy másik gumi óriás, a Continental vezére, Rábai Dániel vette át a stafétabotot. Az új Elnök 8 éve került a Continental-hoz és 3 éve foglalta el a vezetői széket. Rábai, beiktatását követően a fenntartható fejlődés támogatását említette, valamint a közlekedés biztonság fokozását jelölte ki, mint a Magyar Gumiabroncs Szövetség legfontosabb feladatai.

Ezek mellett – harmadikként – a vásárlók tájékoztatásában kell nagyobb szerepet vállania a gumiabroncs gyártóknak, szövetségi szinten. Ezzel hozzájárulva az optimális nyári és téli gumi választáshoz, illetve üzemeltetéshez.

A Szövetség létjogosultságáról beszéljenek a számok: A gumiabroncs szektor 2011-es exportja és belföldi értékesítése, körülbelül 365 milliárd Forintra rúgott, vagyis az év minden napjára jut egy milliárd.