Új téli busz és tehergumi érkezik a Goodyear-től

KMAX téli változat

Kifejezetten a busz és teherabroncsokról jóval kevesebb szót ejtek a blogban. Ennek oka csupán annyi, hogy kevésbé olvasmányos téma, viszont a célcsoport számára (flottaüzemeltetők, fuvarozók, stb) olyan információkat tartalmazhat, amely komoly megtakarítást és/vagy baleset megelőzést jelenthet.

Ma nem egy újabb vezetés, illetve abroncs biztonsági tippet hoztam, hanem két új téli abroncs mintát, amivel a Goodyear jelentkezik 2014-ben. A KMAX D és a FUELMAX D, nem csak az M+S kritériumrendszernek felel meg, hanem megkapta a hópihe és hegy szimbólumokat is.

Egy flottaüzemeltető – Cédric Pedretti, a Transports Pedretti tulajdonosa – elmondta, „meggyőző úttartást és kiváló húzóerőt tapasztaltunk, a teherautóink elbírtak a havas utakkal, hólánc nélkül.” A flotta, mindkét téli mintázatot tesztelte. Pedretti alátámasztotta a Goodyear állításait, miszerint a Fuelmax az alacsony fogyasztást biztosítja, míg a Kmax a hosszú élettartamot. Egy flotta esetében ez a két legfontosabb abroncs ismérv, aminek meg kell feleljen az adott gumi minta.

Érdemes lesz számolni a Goodyear mintáival és legalább a teszteredményeket nyomon követni.