Új téli gumival készült a Goodyear az idei télre

Az új Goodyear téli abroncs

A tél nagyon hirtelen tud érkezni és egyre zordabb Európában. Emiatt lépett a Goodyear és dobott piacra egy új, – állítások szerint – nagyon nagy teljesítményű téli gumit, amit kifejezetten a nehéz, jeges, havas útburkolatokra terveztek.

Magas téli gumi fogyasztói elvárások a tapadást és a féktávot illetően

A UltraGrip 8 PERFORMANCE névre keresztelt abronccsal kapcsolatban a tapadási és a fékezési tulajdonságot emelte ki  Fabien Desarcon marketingigazgató, arra a kérdésre, hogy mit tartottak szem előtt a téligumi tervezése során.

A saját teszteredményeik alapján azt mondhatjuk, jó munkát végzett a Goodyear, hiszen hatvan százalékkal jobb eredményt ért el az UltraGrip, mint a 3 fő versenytársuk gumiabroncsából vont átlag. Nyilatkozatában kiemelte Desarcon, hogy a szélsőséges körülmények különös figyelmet érdemelnek. Ezt a “figyelmet” hivatott biztosítani az új téli gumiabroncsok.

Az abroncs mintázatát, három különböző minta kombinációjából állt elő. Ennek oka, hogy a jeges út mellett, a “szmplán nedves” útszakaszok specialistájának is szánták az abroncsot. Úgy tűnik valamit tényleg nagyon eltaláltak, hiszen a UltraGrip 8 PERFORMANCE mondhatja magának az egyik legkisebb gördülési ellenállást (az említett, nedves útviszonyokon).