Újabb Hankook adománycsomag

Hankook adomány a kórháznak

Harmadik alkalommal küldött támogatást a Hankook, a Szent Pantaleon Kórház számára. Az adomány – melnyke összértéke 3 millió forint – az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület közreműködésével jutott el a dunaújvárosi intézményhez.

A tavalyi évben egy újraélesztő géppel, idén pedig egy új inkubátorral és egy Computer Tomográffal lett gazdagabb a Szent Pantaleon Kórház, a gumiabroncs gyártó jóvoltából. Mondanom sem kell, olyan ez az újszülött osztálynak, mint egy falat kenyér.

A CT berendezés megújítása, ami most a Hankook jóvoltából megvalósult, már csak azért is volt fontos, mert a régi gép elavulttá vált és az előírások értelmében le kellett selejtezni.

(A CT berendezés beszerzéséhez a Hankook adománya azonban sajnos koránt sem elég, hiszen a gép körülbelül 100 millió forintba kerül. Ehhez járult hozzá a gumigyártó, közel 3 millió forinttal, ami a létfontosságú első részlet befizetéséhez segítette hozzá a dunaújvárosi kórházat. Ezt dr. Mészáros Lajos főigazgató tudatta a sajtóval.)

A Hankook tehát továbbra is próbál komoly hangsúlyt fektetni a társadalmi felelősségvállalást megcélzó programjára, a Hankook értékteremtő programra” ami főleg a rácalmási gyár környékén keresi a segítségnyújtás lehetőségét.

Emlékeztetőül,a dél-koreai autógumi gyár, az európai célpiacokat Magyarországról, a rácalmási abroncsgyárból látja el téli és nyári mintázataival.