Újra téma a gumigyár fejlesztés és az 1000 új magyar munkahely!

Hankook

Üdvözítő hír a magyar munkaerőpiac számára a rácalmási Hankook gumigyár fejlesztése révén létrejövő, mintegy 1000 új munkahely. A hírt örömmel nyugtázta a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban VDSZ). Pedig a VDSZ és a Hankook menedzsment nincs épp a legjobb baráti viszonyban egymással. Emlékezzünk csak a Hankook-ból, a VDSZ által sztrájkkal és fenyegetőzéssel elért béremelésre, ami persze a munkavállalók számára lélegzetvételt jelentett.

Bár közleményében a VDSZ, most is oda-odaszúrt a Hankooknak, mondván, a gumigyártó azon van, hogy dolgozói érdekvédelmét fokozatosan felszámolja. Ez mindenképpen arra utal, hogy nincs fegyverszünet a Székely Tamás vezette szakszervezet és a koreai abroncsgyár menedzsmentje között. Utóbbi azonban most nem foglalkozik a VDSZ nyilatkozataival, inkább, az immáron harmadik ütemét elérő, rácalmási fejlesztésről beszélt.

Az Orbán Viktorral történt egyeztetés után, a Hankook globális vezére bejelentette, hogy 2015-ig végbemegy a kilencven milliárd forintos beruházás. Az 1000 új munkahellyel pedig a gumigyár, immáron nagyüzemként működik tovább, évi 17 millió nyári és téli gumiabroncs előállítását megcélozva. Utóbbira példa a már a blogban is bemutatott Hankook Winter i*cept evo