Városi legenda, frappáns csattanóval

professzor

Gyakorta hallani, egyetemi campusokon, kávézókban a Duke Egyetem kémia tanszékén történt esetről. Ebben az intézetben tanított Bonk professzor, akinek kultuszáról csak annyit, tantárgyát mindenki csak úgy ismerte, Bonkistry. (Bonk nevéből és a chemistry, azaz kémia szóból összeolvasztva.)

A professzor két diákja, az egyik vizsga előtti hétvégét síeléssel töltötte (tanulás helyett) így értelemszerűen a felkészülés háttérbe szorult, ráadásul fejvesztve sem akartak a sítúráról visszautazni az egyetemre.

Ehelyett azt találták ki, hogy egy defektes gumiabroncsra hivatkozva fognak méltányossági halasztást kérni Bonkistry professzortól. A tanár ebbe bele is egyezett, majd kijelölte a későbbi vizsgaidőpontot.

A zh napján, a két diákot külön terembe ültette, majd eléjük került a tesztlap. A feladatsor első pár feladata – amely az összpontszám mindössze 10 százalékát tette ki – általános, szakmai kérdést tartalmazott.
A két diák megelégedve abszolválta – az eleve halasztott vizsgán – a könnyű kérdéseket. A meglepetés a lapozás után jött.

A maradék 90 százalékot egyetlen kérdés tette ki: MELYIK GUMIABRONCS?

A sztori hitelességének megpróbált utánajárni egy urban legend vadász oldal. Jim Bonk, személyes válaszában tovább folytatta a csattanós legenda terjedését, ugyanis annyit mondott el:

„Ez a sztori nagyon jó és az internet népének is annyira tetszik, hogy engedem tovább nőni, hiszen amúgy is régen, 37 évvel ezelőtt történt. (Az ominózus levél óta újabb 18 év telt el, szóvl tényleg nem mai az eset.) Jó arc lehet Bonistry professzor, annyi szent.