Vitézy Dávid levelét megírta

Vitézy téligumi mizériája

Folytatódik a BKK téli gumiabroncs ügye. Már magam is írtam róla, hogy a Budapesti Közlekedési Társaság, a legnagyobb hóban is négyévszakos abroncsokkal próbálja kiszolgálni az utasokat.

A januári hókáosz és szolgáltatás akadozás kivizsgálása azóta is tart. A vizsgálatot Szabó Máté alapjogi ombodsman is szóvá tette a gumiabroncs helyzetet Vitézy Dávid vezérigazgatónál. Vitézy azonban továbbra sem hiányolja a téligumikat a BKK buszairól, mondván, a „jelenleg használt négyévszakos gumik minden időjárási körülmény mellett, biztonságosan megállják helyüket.” A vezető a statisztikákra hivatkozott véleménye alátámasztása végett. Elmondása szerint, az utóbbi időben nem történt baleset a téli gumi hiány miatt. Emellett fokozottan ellenőrzik a járművek abroncsait, különös tekintettel a profilmélységre.

Külön nyári és téli abroncs szettek vásárlására és tárolására nincs pénze és kapacitása a BKK-nak, így ez a megoldás volt a legkézenfekvőbb. (Ez mondjuk vitathatatlan, a pénzhiány, illetve a biztonságon való spórolás viszont szomorú. Szó volt arról is, hogy a BKK az utasbiztosítás szerződését is felmondta, megtakarítási okokból.)

A januári akadozást pedig nem a BKK hanem más járművek elakadása és a balesetek miatt következett be – tette még hozzá Vitézy.

Egyetértetek a BKK vezérrel?