A Totalcar választása: gumikukac

gumikukac

A totalcar.hu-n jelent meg egy írás, amiben egy olvasó számol be élményeiről, majd teszi le voksát a gumikukacnak is nevezett defektjavító megoldás mellett.

Egy törökországi defektről olvashatunk, amibe honfitársunk futott bele. Nem volt más választás, mint felkeresni egy helyi gumist. Amit ott láttak, először meglepő volt, de – az elbeszélő elmondása szerint – kiválóan bevált a „török módi.”

De mi is ez az eljárás?

Gumijavító gombáról már nyilván hallottunk. A gumikukac némileg hasonlóan működik. A használati utasítás szerint, akár a defektes abroncs leszerelése nélkül is működik. A gumikukac kimondottan a szögek, tüskék által okozott „szúrt sebeket” gyógyítja. Szövetszakadást vagy teljesen szétdurrant abroncs ellen hatástalan.

A gumikukac használatának lépései

  1. Távolítsuk el a szeget/tüskét az abroncsból.
  2. A szettben lévő oldattal kenjük be a lyuktágítót (dugóhúzószerű szerszám)
  3. Szélesítsük ki a lyukat (ha szükséges)
  4. Fűzzünk be egy gumigilisztát az erre a célra alkalmas tűbe (szintén a szett része)
  5. Toljuk be a lyukba a gilisztát (aki áthallást vél felfedezni, a cikk után egy másik típusú portált is keressen fel! J )
  6. Ha sikerült eltömítsük a lyukat, csavarjunk egyet a tűn, majd húzzuk azt ki.
  7. A kiálló gumikukac végét vágjuk le

A gumikukac – és a rákerülő oldat – rágúgumi szerűen tömíti el az abroncson tátongó lyukat. A történet írója szerint még évekig is használható az így befoltozott autógumi, azért tudni kell, hogy a giliszta is csak vészmegoldás! Azaz még ha panaszmentes is az abroncs, gondoskodjunk annak cseréjéről! Ameddig pedig a javított abroncsot használjuk, hetente elloenőrizzük a guminyomást!