Amikor a GPS ellenőrzi az abroncsnyomást

GPS ami figyeli az abroncsok nyomását

Nemrég került bemutatásra egy GPS készülék, amely kimondottan a motorosoknak lett fejlesztve. Ez még  nem lenne nagy hír, de a műholdas helymeghatározó képes a gumiabroncsok nyomásának folyamatos monitorozására!

A Zumo 390 LM típusba ugyanis beépített a gyártó egy TPMS (Tire Pressure Monitor System) rövidítéssel elnevezett abroncsnyomás figyelő rendszert. Az abroncsokkal való kommunikációs kapcsolatot egy bluetooth egység és a felnikbe szerelhető speciális szelepek alkotják, melyek összeköttetésben állnak a motor kormányára szerelt készülékkel.

A készülékbe beprogramozható az a határérték, ami alá süllyedve, vészjelzést adjon a guminyomásról, GPS készülékünk. A készülék mellesleg (vagy talán nem mellesleg) digitális szervizkönyvként is funkcionál és kiszámolja a motor fogyasztását is.

A motoros pedig a fülbe helyezhető egységen keresztül is értesítést kap ha túl alacsony a gumik töltőnyomása. A bluetooth a telefonnal is párosítható, így headset-ként is funkcionál a készülék. Erre mondjuk, praktikusság rulez.