Idén is későn rakatjuk fel a téli abroncsokat?

Időben cseréljünk téli gumit

A Magyar Gumiabroncs Szövetség, arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy – az utóbbi évek tapasztalatai alapján – várhatóan kitolódó enyhe idő, ne tévessze meg őket. Sokan ugyanis, az első hóesésig nem végeztetik el a téli gumi cserét.

A túl sokáig fent hagyott nyári abroncsok, ilyenkor túlzott kopásnak vannak kitéve, és nem is nyújtják már az optimális tapadást, tartósan hideg időben. A túlzott igénybevétel már csak azért sem szerencsés, mert a nyári szettet többet használjuk a télinél.

A Szövetség vezetője, Morenth Péter, a futómű létfontosságú ellenőrzéséről és karbantartásáról is beszélt, ami a nyári és téli gumik élettartamát növelik. A beállítás során, a gumiabroncs szervizek szerelői beállítják a futómű gyári értékeit. Olyan tényezőkre koncentrálva, mint a kerékösszetartás vagy a dőlésszög. Ezen beállítások erőteljesen hatnak a gumik terhelésére is, így valóban hozzájárulnak azok élettartamához.

A portfolio.hu-n, további részleteket is olvashattok a témáról. A tanulság pedig remélem megragadt! Időben elvégzett téli gumi csere és rendszeres futómű ellenőrzés!