Leesik a hó, irány a téligumi szerviz

nem kell hó a téligumihoz

Sokan vallják ezt a nézetet, de helytelen a megközelítés! Fontos, hogy eloszlassak egy általános tévhitet. A téligumi nem csak a havas, jeges úton biztosítja a stabilabb haladást, hanem száraz, ámde hideg időben is, amikor a hőmérséklet tartósan 7 fok alatt van!

Sokan nem gondolnak arra, hogy nem csupán a csúszás és a tapadás miatt érdemes téligumi vásárlásba fektetni, hanem mert ezek az abroncsok sokkal inkább ellenállók a hideg időjárásnak, ami a nyári abroncsokat nagyobb mértékben károsítja.

Mit okoz ha nincs téligumi a csúszós úton?

A police.hu tesztje során kiderült, hogy csúszós úton, akár négyszeres is lehet a különbség egy 50 km/h-val haladó autó esetén, annak függvényében, hogy nyári vagy téligumi van rászerelve.  Míg egy – ideális körülményeknek nevezhető – száraz, jó minőségű úton ez a távolság nyolc méter körül van, addig egy alattomos, latyakos vagy vizes úttesten harminckét méterre is nőhet a féktáv.

Több olyan európai ország létezik, amelyek biztosító társaságai megtagadhatják a kártérítési díjfizetést, ha kiderül, hogy a téligumi hiánya okozta a közúti balesetet.

A police.hu tesztelte, mit okoz a téligumi hiánya