Még mindig sokan tudják le az abroncs ellenőrzést egy rúgással

A rúgdosás nem segít

A brit Mirror, a héten számolt be azon kutatási eredményekről, miszerint minden harmadik autós vallja, egy jól irányzott rúgás a gumiabroncsokba megfelelő visszajelzés azok állapotáról, töltőnyomásáról.

Rory Carlin a Halfords Autocenter havonta ismétlődő abroncsellenőrzést javasol. A „rugdosós tesztről” pedig annyit mondott: „Meglepő, hogy ilyen sokan alkalmazzák ezt a módszert, de a gumik rugdalása semmit sem mond el azok állapotáról.

A megkérdezettek negyede nem tudta megmondani, hogyan ellenőrizheti le, hogy abroncsainak mintaárok mélysége megfelel-e a hatósági előírásoknak. (Ez vagy azt jelenti, hogy a hatósági előírás pontos értékével nincs tisztában, vagy a mérés módszertanával. Utóbbihoz elegendő egy fémszázas is, jobb híján.)

A legdurvább az egészben a hozzászólások között rejtőzik. Az egyik olvasó saját maga vallotta be, hogy amikor legutóbb belerúgott a gumiabroncsba, eltört a lábujja. Darwin díj light. Ami viszont nem ilyen vicces, az a közel 200 haláleset, ami a tavalyi évben történt az országban, elkopott gumiabroncsok miatt.